gutau_mircia.jpgPasajul „Tudor Vladimirescu” este cea mai mare investitie in infrastructura rutiera din ultimii 20 de ani, in municipiul Ramnicu Valcea, a declarat Mircia Gutau, edilul orasului.

„Lucrarile la acest pasaj suprateran vor incepe in primavara anului viitor. Este de departe cea mai mare investitie pe care o asteapta ramnicenii. Este vorba de un pasaj peste calea ferata si care va lega intre ele trei bulevarde si in aceleasi timp iesirea spre Bucuresti.” a declarat Mircia Gutau.

Potrivit proiectului aprobat in ultima sedinta de Consiliu Local, Pasajul „Tudor Vladimirescu” se va realiza pe Bulevardul cu acelasi nume si va face jonctiunea intre Calea Bucuresti, Bulevardul Tineretului si Bulevardul Tudor Vladimirescu iar printr-o bretea de circulatie va face legatura cu Bulevardul Nicolae Balcescu. „Calea ferata, cea care imparte Ramnicu Valcea pur si simplu pe jumatate, a constituit dintotdeauna un mare handicap pentru traficul intre centrul municipiului si o mare parte din cartierele din zona de est. Timpul de stat la bariere, ambulantele, masinile de pompieri si orice autovehicul de interventie, toate reprezinta un set de deficiente pe care acest pasaj le va rezolva”, a mai spus Gutau.

Totodata, prin acest Pasaj care vine printr-o prelungire a Bulevardului Tineretului, se creaza o artera de tranzitare a orasului Nord-Sud (Sibiu -Slatina) paralela celei existente – Calea lui Traian. Valoarea totala a proiectului este de 38 816 631.40 lei. Contributia Consiliului Local este de 2%, insemnand 653 498 lei, restul fiind finantare europeana. AGERPRES