Lucrările de amenajare a mini-portului din satul Murighiol, din Delta Dunării, vor începe anul viitor, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Consilierii judeţeni au aprobat la finele lunii trecute o hotărâre pentru preluarea a două diguri din extravilanul comunei Murighiol, cu suprafeţe construite de 1.482 metri pătraţi, respectiv 1.714 metri pătraţi, pe care urmează să se amenajeze mini-portul.

„În proiectul iniţial era inclusă şi insuliţa din apropiere, însă aceasta nu va fi cuprinsă în prima parte a proiectului, pentru că demersurile de transfer a acesteia de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării la CJ ar dura prea mult şi ar afecta proiectul în sine. Vom găsi la final o soluţie pentru ca ea să fie inclusă în proiect. Vrem ca la Murighiol să le oferim turiştilor o nouă poartă de intrare în Delta Dunării”, a declarat preşedintele CJ.

Potrivit sursei citate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va suporta integral finanţarea proiectului. Pentru realizarea mini-portului din satul Murighiol, în luna octombrie a acestui an consilierii judeţeni tulceni au aprobat preluarea unei alte suprafeţe de teren din zonă aflată în administrarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Amenajarea mini-portului din Murighiol face parte din subprogramul naţional de turism „Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre” aprobat în urmă cu câţiva ani, prin care Ministerul Turismului a finanţat şi lucrările de amenajare a plajei de la Marea Neagră din Sulina şi a mini-portului din localitatea Sfântu Gheorghe, ambele investiţii fiind încheiate. AGERPRES