Lucrările la cele două centre rezidenţiale pentru persoanele vârstnice, aparţinând municipalităţii băimărene, vor demara anul viitor, după ce Consiliul Local a aprobat demararea celor două proiecte, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Centrul Rezidenţial din zona Parcului Regina Maria şi Centrul Rezidenţial şi de Îngrijire Medicală Valea Borcutului sunt doua investiţii aprobate în CL, spaţii care vor oferi peste 300 de locuri de cazare pensionarilor din oraş (…)sunt proiectele mele de suflet, pe care am reuşit să le demarăm. Anul viitor vom începe lucrările, iar în anul 2019, cele două centre vor fi date în folosinţă”, a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a subliniat că oraşul nu deţine asemenea centre şi că a dorit realizarea acestor proiecte din respect pentru persoanele vârstnice. „Sincer, cred că e o chestiune ruşinoasă pentru municipiul Baia Mare să nu deţină un centru pentru îngrijirea bătrânilor sau de îngrijire a bunicilor care, în unele cazuri, sunt uitaţi de familie, fără medicamente cu o sănătate precară. Consider că este de datoria noastră morală să venim în sprijinul acestor persoane, să oferim un ajutor, să oferim condiţii decente de viaţă bătrânilor aflaţi la apusul vieţii, să le redăm demnitatea şi decenţa, în semn de respect pentru ceea ce au făcut pentru noi„, a precizat Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, Centrul Rezidenţial şi de Îngrijire Medicală din Valea Borcutului va veni în sprijinul persoanelor vârstnice fără venituri proprii sau insuficiente, persoane care au nevoie de îngrijire medicală permanentă. Centrul va avea 120 de locuri.

Centrului Rezidenţial din Parcul Regina Maria urmează a fi amenajat în fostul sediul al HC Minaur Baia Mare şi va integra activităţi de relaxare specifice Casei Pensionarului, aflat în vecinătate. Clădirea va avea 200 de locuri pentru persoanele vârstnice. Cele două centre vor beneficia de servicii specializate în cazare şi asistenţă medicală completă, ergoterapie şi activităţi socio-culturale.

În municipiul Baia Mare şi localităţile învecinate funcţionează mai multe centre private, care acordă contra cost cazare şi asistenţă medicală persoanelor vârstnice, iar la nivelul judeţului, oraşul Baia Sprie, deţine un astfel de cămin. AGERPRES