Lucrările de construcţie a Centrului Brâncuşi, al cărui proiect de realizare şi funcţionare a fost aprobat în urmă cu aproximativ o lună de către consilierii locali din Târgu-Jiu, vor demara la sfârşitul primăverii viitoare, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Biroului Programe şi Politici Comunitare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Corina Şuţă.
Potrivit sursei citate, clădirea va fi construită pe o suprafaţă de 1.400 metri pătraţi, aflată la o distanţă de 100 de metri de obiectivul turistic, va avea o înălţime de 6 metri şi va fi împărţită în două zone principale – centrul de vizitare, cu o expoziţie permanentă despre „Coloana Infinitului”, o cafenea, o librărie şi un birou de informaţii – şi un spaţiu destinat expoziţiilor şi altor evenimente culturale organizate de către comunitatea locală.

„Acest proiect reprezintă un pas important înainte pentru municipiul nostru în promovarea operei titanului de la Hobiţa şi ne dă ocazia de a demonstra tuturor apartenenţa acestuia la meleagurile gorjene. Terenul este proprietatea Asociaţiei ‘Infinitului’, va fi construit de ‘The World Monuments Fund’, iar Primăria Târgu-Jiu nu va asigura decât utilităţile terenului şi personalul centrului după ce va fi finalizat. Ioana Banu Ertegun şi soţul său, Ahmet Ertegun, fondatorii Asociaţiei ‘Infinitului’ vor dona suma de 1,2 milioane de euro, iar WMF va contribui cu minim 250.000 de dolari, pentru început”, a precizat Corina Şuţă.

Aceasta a mai menţionat că municipalitatea a primit acordul Consiliului Consultativ pentru Cultură atât pentru amplasarea centrului în zona respectivă, cât şi pentru denumirea clădirii – „Brâncuşi Center”. În memorandumul de înţelegere aprobat în urmă cu aproximativ o lună de zile, se precizează că „The World Monuments Fund”, „The Infinitului Foundation” şi municipiul Târgu-Jiu vor coopera la înfiinţarea Centrului Brâncuşi pentru a servi ca un punct focal pentru vizite şi programe legate de această lucrare simbolică. AGERPRES