Lucrări noi şi vechi, de milioane lei, cu finanţare naţională, derulate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin

drum_lucrari.jpgConsiliul Judeţean Caraş-Severin derulează, în acest an, proiecte cu finanţare naţională, în valoare totală de 25 milioane lei, constând în lucrări de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare drumuri, poduri şi podeţe, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Conform acestuia, din suma totală, peste jumătate, aproximativ 10,5 milioane lei, reprezintă investiţiile noi, demarate în 2014, în mediul urban şi rural.

“Din aceşti 25 de milioane lei, 9,6 milioane lei sunt lucrări care se finalizează în acest an, 4,9 milioane lei înseamnă continuarea unor lucrări, dar care nu se vor încheia în 2014, iar lucrări noi vor fi în valoare de nouă milioane de lei în mediul rural şi 1,45 milioane de lei în mediul urban”, a precizat Sorin Frunzăverde.

În domeniul gestiunii deşeurilor şi pentru modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, valoarea proiectelor câştigate este de 271 milioane euro, 75 milioane pentru deşeuri, iar diferenţa pentru infrastructura de apă şi apă uzată pentru cele opt oraşe din Caraş-Severin. Sunt anumite zone din judeţ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, care nu sunt eligibile pe fonduri europene, în principal din cauza populaţiei reduse, în această situaţie fiind 25 de comune din judeţ, dar şi unele cartiere din oraşe, a explicat preşedintele CJ Caraş-Severin. “Apa şi canalizarea, în aceste zone neeligibile pe fonduri europene, încercăm să le abordăm prin fonduri guvernamentale, pe Ordonanţa 28. Acestea sunt motivele pentru care abordăm şi lucrări noi, pentru că nu avem posibilitatea să finanţăm aceste cartiere din mediul urban şi anumite comune pentru apă, canalizare şi drumuri, din fonduri europene”, a subliniat Sorin Frunzăverde. AGERPRES