satu mare.jpgImplementarea unui proiect integrat în valoare de 14 milioane de euro, cu finanţare europeană, va începe în primăvara anului în 2012 în municipiul Satu Mare, cuprinzând mai multe lucrări atât în infrastructură, cât şi în domeniul social.

„Prevedem că setul de şapte proiecte în cadrul Axei de Regenerare Urbană, în valoare de 14 milioane de euro, va fi semnat în acest an. Noi am trimis tot ce aveam de trimis, nu mai avem ce face în momentul de faţă, aşteptăm după minister. Prevedem că în toamnă-iarnă vom avea licitaţii pentru fiecare proiect în parte şi anul viitor în primăvară ne vom apuca de primele lucrări. Am trecut de toate, nu mai avem motive să credem că în primăvară nu ne vom apuca de lucrări”, a declarat primarul Iuliu Ilyes.

Edilul a explicat că unele lucrări, cum ar fi modernizarea unor străzi în zona de nord a oraşului sunt foarte aşteptate, administraţia locală primind zilnic sesizări de la cetăţeni. Din cele şapte proiecte, două sunt pentru modernizări de străzi, unul pentru modernizarea clădirii Teatrului de Nord, unul pentru supravegherea video a municipiului, unul pentru sistem informatic al Poliţiei Comunitare, unul pentru înfiinţarea unui centru tehnologic de inovare şi a unui centru multifuncţional social.

Valoarea totală a proiectului integrat este de 14 milioane de euro din care 2% va fi contribuţia Primăriei Satu Mare. Acesta a fost depus spre finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional- Axa prioritară AGERPRES