Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei Razvan Murgeanu si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, au semnat contractele de finantare pentru trei investitii in judetul Vrancea.

Modernizarea si reabilitarea drumului judetean 204 E Marasesti-Panciu si a drumului judetean 205 R Cotesti-Poiana Cristei, dar si reabilitarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Elena Doamna” Focsani vor fi finantate din fonduri ale UE.

„Noi am promis cetatenilor ca vom lucra pentru conditii mai bune de viata si in acest context se intampla si ceea ce facem noi aici. Sunt lucruri pe care vreau sa le transformam in realitati in cadrul Parteneriatului pentru Romania”, a declarat Marian Oprisan.

La randul sau, secretarul de stat Razvan Murgeanu a promis ca va face tot ce trebuie „pentru ca lucrurile sa intre in normalitate in Vrancea”. „Multe dintre proiecte vor exista, probabil, nu in viitorul indepartat, ci in realitatea de maine”, a afirmat el. Proiectul de modernizare si reabilitare a DJ 204 E Marasesti-Panciu (19 kilometri) are o valoare de aproximativ 43 milioane lei, din care contributia Consiliului Judetean este de aproape 1,5 milioane lei. Modernizarea DJ 205R Cotesti-Poiana Cristei se va face pe sapte kilometri, iar lucrarile vor consta in reprofilarea drumului, refacerea fundatiei prin adaos de balast si piatra si turnarea unui strat de beton asfaltic.

De asemenea, vor fi construite sase podete noi. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 11 milioane lei. La Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Elena Doamna” vor fi modernizate sase cladiri in care invata si sunt cazati 270 de elevi cu deficiente de auz si mintale. Centrul va dispune de o camera senzoriala si un cabinet de audiologie dotate cu aparatura specifica, 23 de sali de clasa dotate cu echipament didactic si IT, 8 cabinete de terapie specifica modernizate si dotate corespunzator, un laborator de informatica, doua ateliere de specialitate, o sala de sport modernizata.