Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat începerea unor ample lucrări de reabilitare a centrului oraşului, estimate la 35 milioane de euro, şantierele deschise în următorii doi ani urmând să afecteze traficul şi să creeze disconfort locuitorilor. Gheorghe Falcă a prezentat proiectele care vor demara în următoarea perioadă în centrul Aradului, care privesc atât infrastructura, cât şi faţadele unor palate istorice.

Conform edilului şef al Aradului, va fi refăcută canalizarea de pe bulevardul Revoluţiei şi străzi adiacente, pe o distanţă de cinci kilometri, iar aici vor fi schimbate şi conductele de apă şi termoficare. Aceste lucrări vor costa, în total, aproximativ 65 de milioane de lei. Reţeaua de canalizare în zona ultracentrală are 110 ani, iar conductele de apă şi termoficare sunt vechi de aproape 50 de ani.

Totodată, drumurile şi trotuarele vor fi refăcute, costurile fiind estimate la peste 40 de milioane de lei. Primăria va mai reabilita o serie de clădiri din centrul oraşului, precum Teatrul de Stat (17,2 milioane de lei), trei licee (37 milioane de lei) şi faţadele unor palate aparţinând municipalităţii.

Şantierele ar urma să fie închise la finalul anului 2020, iar pe perioada lucrărilor vor fi afectate traficul din centrul oraşului şi confortul locuitorilor, a atras atenţia primarul.

„Estimez un număr mare de schele în centru oraşului, motiv pentru care ne cerem scuze locuitorilor. În câteva săptămâni intrăm cu excavatoarele pe bulevardul Revoluţiei. Redirijarea traficului va fi o provocare, mai ales că în zonă sunt multe şcoli mari”, a declarat Falcă.

Municipalitatea a estimat valoarea investiţiilor la peste 35 de milioane de lei în cei doi ani, reprezentând fonduri locale şi europene.

În perioada şantierelor anunţate de municipalitate, proprietarii mai multor clădiri istorice din centrul oraşului vor derula lucrări de reabilitare a faţadelor, fiind emise deja autorizaţiile de construire. AGERPRES