cgmb.jpgLucian Iliescu (PDL) şi Richard Ghiţă (PP-DD) sunt noii viceprimari ai Capitalei, în urma unor hotărâri adoptate în şedinţa de îndată a Consiliului General de luni. Ei îi înlocuiesc pe social-democraţii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu, care au fost schimbaţi din funcţie.

„O nouă majoritate s-a format având în vedere nevoile bucureştenilor şi proiectele comune care trebuiau să treacă. Noi nu negociem Bucureştiul şi bucureştenii cu nimeni”, a declarat Richard Ghiţă. La rândul său, Lucian Iliescu a spus că luni s-a schimbat majoritatea în CGMB. „Doi consilieri de la PP-DD au venit alături de PDL şi PNL în proiectul nostru pentru următorii doi ani. Militez pentru transparenţă, aşa cum PDL a militat de şase ani, chiar opt ani la nivel de Capitală, milităm pentru o cheltuire a banului public cât mai corectă, transparentă”, a menţionat Iliescu.

Consilierul municipal PDL Mircea Raicu a afirmat că viceprimarii social-democraţi nu au fost schimbaţi pentru incompetenţă. „Această majoritate a dat doi noi viceprimari. Această majoritate îşi propune să sprijine toate proiectele pentru Bucureşti, să ceară transparenţă în cheltuirea banului public. Când se schimbă majoritatea, în mod normal se schimbă şi viceprimarii, nu trebuie neapărat să fie o chestiune de incompetenţă, este o chestiune de democraţie, aşa se întâmplă”, a explicat Raicu.
Potrivit acestuia, în prezent, majoritatea constituită de PNL şi PDL are 28 de mandate de consilieri din totalul de 55. La şedinţa de îndată au participat consilieri ai PNL, PDL şi PP-DD. Aceasta a fost convocată după ce şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost suspendată din lipsă de cvorum. AGERPRES