Lucările la Transalpina Ski Resort se vor finaliza în septembrie

Primarul staţiunii Voineasa, Gabriel Năstăsescu, apreciază că lucrările la pârtia de ski din localitate pot fi încheiate în luna septembrie datorită faptului că Ministerul Turismului a alocat 15 milioane de lei pentru finalizarea proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de agrement, staţiunea Voineasa“, informează un comunicat al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi-a exprimat convingerea că zona Voineasa se va dezvolta şi a punctat că finalizarea unor asemenea investiţii este prevăzută în programul de guvernare. “Domnul primar Năstăsescu Gabriel a venit astăzi la Consiliul Judeţean Vâlcea şi a prezentat documentele care atestă faptul că Guvernul României – Ministerul Turismului, sub semnătura domnului Mircia Titus Dobre, a alocat 150 de miliarde de le vechi Consiliului Local Voineasa pentru finalizarea Pârtiei de Ski. După cum se cunoaşte, programul de guvernare al PSD a vizat şi finalizarea unor astfel de investiţii şi îi mulţumesc domnului preşedinte Liviu Dragnea, domnului prim-ministru Sorin Grindeanu şi domnului ministru Mircia Titus Dobre pentru că, iată, astăzi Vâlcea primeşte o asemenea veste. Transalpina Ski Resort este una dintre cele mai frumoase pârtii de ski din Europa şi sunt convins că domnul primar va şti ce are de făcut pentru dezvoltarea zonei”, a declarat Constantin Rădulescu, potrivit sursei citate.

Primarul staţiunii Voineasa a spus că va face toate demersurile pentru ca firma constructoare şi ceilalţi factori implicaţi să finalizeze lucările la sfârşitul lunii septembrie.

“Urmează să îndeplinim formalităţile cerute de lege, inclusiv o şedinţă de Consiliu Local al comunei Voineasa, iar eu, potrivit legii, voi face toate demersurile pentru ca firma constructoare şi toţi cei implicaţi să conlucreze, astfel încât undeva la sfârşitul lui septembrie să încheiem lucrările. Prin această alocare, guvernul a dat, practic, un imbold extrem de important pentru dezvoltarea staţiunii Voineasa şi pentru binele oamenilor”, a afirmat primarul Năstăsescu, citat în comunicatul CJ Vâlcea.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro. Domeniul se află în staţiunea Voineasa, în zona Obârşia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. AGERPRES