Locurile de parcare libere din zona istorică a oraşului Cluj-Napoca pot fi identificate de pe telefonul mobil, în premieră naţională, a anunţat primarul Emil Boc.

Premieră la Cluj-Napoca: Locurile libere de parcare din zona istorică identificate direct de pe telefon, cu ajutorul senzorilor. Instalarea senzorilor din proiectul ‘City Parking’ a început în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învăţătorului, respectiv în Piaţa Ştefan cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeş, Samuel Micu, Clinicilor,Baba Novac şi Universităţii. Prin City Parking, conducătorii auto vor fi ghidaţi către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalaţi şi conectaţi la aplicaţia server. Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creşterea calitatea vieţii cetăţenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziţia Clujului de Hub european de digitalizare şi inovare„, a scris Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

El a punctat că investiţia se ridică la peste 950.000 de lei. „Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori şi aplicaţii. Pentru cetăţean, va fi suficient să instaleze aplicaţia City Parking şi astfel să aibă la îndemână o hartă ‘real-time’ utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraş. Câştigătorul licitaţiei pentru implementarea noului sistem de parcare în zona centrală este Telekom România Communications, cu un subcontractant clujean. Valoarea contractului este de 956.026 lei (fără TVA)„, menţionează Emil Boc. AGERPRES