parcare.jpgLocurile de parcare din Târgovişte nu vor mai fi cu plată, după ce consilierii locali au modificat, în şedinţa de miercuri, contractul societatea care gestiona parcările din municipiu, respectiv încheiat cu Asociaţia de Investitori Transport Târgovişte (AITT).

Este vorba despre 17 parcări din zone aglomerate ale municipiului, pentru care Primăria Târgovişte primea lunar o redevenţă de aproape 1.600 lei. În 2009, parcările au fost date în concesiune pe o perioadă de 44 de ani. Preţul unui bilet de parcare era de 1,5 lei pe oră.

Parcările, care până acum erau cu plată, revin în administrarea Primăriei Târgovişte.

”Este o discuţie mai veche cu AITT, cred că un parteneriat corect înseamnă concesii de ambele părţi, am încercat şi, până la urmă, am reuşit să obţinem acordul AITT fără a mai ajunge la o cerere de chemare în judecată şi fără a încerca modificarea contractului pe cale judecătorească. Intenţia mea este să nu mai existe parcări cu plată. Gestionarea parcărilor va fi făcută de Primăria Târgovişte prin unul dintre serviciile specializate. În anul 2009, a fost încheiat contractul de concesiune, durata concesiunii era de 44 de ani, până în 2053, iar redevenţa era de 1.593 lei lunar. În momentul de faţă urmează ca aceste parcări să fie gestionate direct de către municipiul Târgovişte”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.
Acesta a precizat că parcările erau situate în zone aglomerate ale municipiului, în faţa unor instituţii unde se lucrează cu publicul.

”Este vorba de 17 parcări situate în zone intens circulate şi în apropierea unor instituţii publice de interes, cum ar fi Direcţia de Finanţe Publice Dâmboviţa, Serviciul de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgovişte, dar şi pe artere principale, cum ar fi Strada Gării, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Independenţei, Calea Domnească”, a mai spus primarul Cristian Stan.

AITT a încheiat un parteneriat cu CL Târgovişte privind serviciul de transport public în municipiu, ulterior preluând în concesiune şi locurile de parcare din oraş. AGERPRES