Locuitorii orasului Bicaz isi vor putea plati in curand taxele si impozitele locale on-line

plata online.jpgPrimaria orasului Bicaz, in parteneriat cu primaria comunei Tarcau din judetul Neamt, intentioneaza sa introduca in cele doua localitati un sistem informatic prin intermediul caruia cetatenii vor avea posibilitatea de a-si plati on-line taxele si impozitele locale, dar si de a se informa asupra fluxurilor de rezolvare a unor probleme diverse.

Accesul la acest sistem se va putea face prin intermediul unor info-chioscuri care vor putea fi folosite intr-un mod foarte simplu si gratuit.

Info-chioscurile sint de fapt niste automate (asemanatoare bancomatelor) si au rolul de a facilita accesul la informatii asupra problemelor legate de taxe si impozite, ofera posibilitatea platii taxelor si impozitelor, pot furniza diverse tipuri de formulare. De asemenea, ofera o documentatie completa in ceea ce priveste diverse tipuri de probleme.

In plus, cetatenii vor avea acces si la informatii legate de bugetul local, legislatia privind administratia publica, vor putea adresa intrebari compartimentelor de specialitate din cadrul celor doua primarii.

Obiectivul acestui proiect este de a imbunatati eficienta activitatii institutiei, de a pune, prin mijloace electronice, serviciile administrative la dispozitia cetatenilor, respectiv de a crea beneficii atat pentru utilizatori – cetateni si mediul de afaceri -, cit si pentru administratia publica.

Intitulat ”Dezvoltarea, proximizarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice pentru cetatenii din localitatile: Bicaz si Tarcau, judetul Neamt prin utilizarea avantajelor tehnologiei si comunicarii”, proiectul urmeaza sa fie depus la Ministerul Comunicatiilor, pentru a beneficia de finantare europeana prin POS “Cresterea competitivitatii economice” 2007 – 2013, Axa Prioritara III “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public ” Domeniul Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice” Operatiunea 1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Pentru implementare, cele doua localitati are nevoie de 39,038.82 lei, iar 1.912.902,18 lei ar putea proveni din fonduri structurale nerambursabile. Legislativele locale au dezbatut pe 22 octombrie, in sedinta extraordinara, oportunitatea realizarii acestui proiect, aproband valoarea cofinantarii de la bugetele locale ale celor doi parteneri si cheltuielile pe care le presupune implementarea.