Primaria municipiului Medgidia a organizat pe 11 martie o intalnire cu asociatia de proprietari bloc E1 nord, str. Independentei. Tema intalnirii a fost programul de reabilitare termica, program in care asociatia blocului E1 a intrat de curand.
Din 60 de proprietari de apartamente au fost prezenti la intalnire aproximativ 50, cetateni interesati de viitorul blocului in care locuiesc, construit in urma cu 25 de ani, constienti ca in tot acest timp nu a fost efectuata nici o reparatie la bloc. Directorul executiv al Primariei Medgidia, Tiberiu Dragomir a prezentat beneficiile acestui program atat pentru bloc, apartamentul in care locuiesc dar si pentru finantele fiecarui proprietar.
Termoizolarea peretilor exteriori, a planseului peste subsol, transformarea terasei in sarpanta, contorizarea utilitatilor termice, termoizolarea conductelor si inlocuirea armaturilor cu pierderi au fost subiecte discutate in cadrul acestei intalniri.

Blocul E1nord a depus anul trecut documentatia pentru a intra in programul de reabilitare termica. Asociatia a beneficiat de studiu de fezabilitate, proiect de executie si certificat energetic toate cu fonduri alocate de Guvern. Urmatorul pas pe care il are de facut asociatia este obtinerea acordului locatarilor pentru a realiza proiectul. Lucrarile de executie vor fi suportate astfel: 33 % de la bugetul de stat, 33% de la bugetul local si 33 % din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari care trebuie alcatuit din contributia egala a fiecarui proprietar de apartament.

Primarul Dumitru Moinescu, prezent la intalnire le-a expus cetatenilor avantajele executiei acestui proiect, scaderea cu 46% a facturii la energie termica, reducerea pierderile de caldura indiferent de sursa de incalzire, cresterea confortului si a igienei in locuinta si faptul ca aceasta investitie se poate recupera in aproape 4 ani. Dansul le-a mai inmanat celor prezenti ofertele privind acordarea de credite prezentate de reprezentantii filialelor bancilor din localitate. In Medgidia exista 5 blocuri care au intrat in programul de reabilitare termica. Maine reprezentantii administratiei locale se vor intalni cu locatarii blocului B2 iar saptamana viitoare cu cei ai celorlalte trei blocuri intrate in program.