Primăria municipiului Baia Mare a schimbat regulamentul de repartizare a locuinţelor sociale acordate tinerilor luând în calcul contribuţia acestora la nivelul comunităţii. Consilierii Locali au votat în ultima şedinţă pentru schimbarea regulamentului, astfel că locuinţele vor fi repartizate şi altor categorii de persoane.

„Am generat un alt tip de punctaj, în care să ne orientăm şi spre cei care au un venit mic, nu doar către cei care nu au deloc venituri, să acordăm punctaje mai mari pentru tinerii căsătoriţi, să acordăm un punctaj important şi celor care au studii superioare, dar şi celor care au din partea angajatorilor o recomandare”, a declarat, joi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Acesta a subliniat că tinerii trebuie încurajaţi pentru că responsabilitatea dezvoltării urbei le aparţine lor pe viitor. „Logica modificării criteriilor de repartizare a locuinţelor sociale este aceea de a-i încuraja şi sprijini pe cei tineri, pe cei care au studii superioare, pentru că şi aceştia pot să beneficieze de locuinţe sociale. Cred că ei ar trebui chiar încurajaţi pentru că pe umerii lor cade dezvoltarea Municipiului Baia Mare şi trebuie să generăm un echilibru între cei care într-adevăr se afla într-o situaţie dificilă şi ceilalţi care muncesc, au studiat şi au nevoie de sprijinul autorităţii locale”, a mai spus primarul Cătălin Cherecheş.

Schimbarea criteriului de acordare a locuinţelor sociale va determina administraţia locală să reanalizeze toate cererile depuse pentru asemenea locuinţe. AGERPRES