Consiliul Judeţean Brăila, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a pus bazele unui proiect de realizare de locuinţe de serviciu pentru medicii tineri angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Consilierii judeţeni brăileni au aprobat transmiterea temporară, în folosinţă gratuită, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a unui imobil din municipiul Brăila, în care urmează să fie amenajate 24 de apartamente destinate medicilor. Clădirea, care se află vizavi de Spitalul Judeţean, este o fostă şcoală de băieţi, are trei etaje şi este amplasată pe un teren de 3.325 mp, aici urmând să fie amenajate un mic părculeţ pentru copii şi o parcare.

„Clădirea intră în reabilitare acum, urmând ca, în septembrie-octombrie, să fie gata. Vor ieşi 24 de apartamente, pe care Consiliul Judeţean le va mobila, medicii urmând să plătească utilităţile legate de apă, canalizare, electricitate, gaz metan. În etapa a doua, avem în vedere o altă clădire situată în vecinătate, fostă şcoală de fete, care va avea aceeaşi soartă”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Colaborarea între Consiliul Judeţean Brăila şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe s-a făcut în baza subprogramului guvernamental de finanţare de locuinţe destinate închirierii. Preşedintele CJ a precizat că, la Spitalul Judeţean Brăila au venit, în ultima vreme, peste 50 de medici de prestigiu, cărora le-au fost oferite facilităţi în ceea ce priveşte locuinţele de serviciu, acestea fiind închiriate de pe piaţa liberă. AGERPRES