Liviu Pop: “Legea salarizării unitare nu poate fi promovată înainte de promulgarea Codului Fiscal”

pop_liviu.jpgLegea salarizării unitare în sistemul bugetar nu poate intra în vigoare înaintea adoptării noului Cod Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Potrivit acestuia, Guvernul îşi doreşte ca actul normativ care reglementează plata salariilor în sistemul de stat să fie aplicat de la 1 ianuarie 2016, însă proiectul de lege nu va fi depus în Parlament înainte de finalizarea dezbaterilor pe codurile Fiscal respectiv de Procedură Fiscală şi promulgarea acestora.

“Legea salarizării unitare, ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Conceperea ei şi finalizarea ei în cadrul procedurii legislative nu se poate realiza decât după finalizarea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru că sunt elemente în interiorul acestor coduri care produc efect pe salarii şi pe contribuţii”, a afirmat Pop. El a subliniat că orice modificare procentuală a contribuţiilor la bugetul de stat poate avea efect direct asupra veniturilor bugetare şi, implicit, asupra Legii salarizării unitare. AGERPRES