Liviu Dragnea susţine că sunt probleme la unele spitale preluate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a atras atenţia că există probleme cu preluarea de către administraţia locală a spitalelor, în condiţiile în care Instituţia Prefectului a decis să conteste anumite decizii în domeniu.

“După ce s-au semnat protocoalele de predare-primire între Direcţia de Sănătate Publică şi CJ Teleorman, în urmă cu câteva săptămâni, pentru şapte spitale din judeţ, am considerat că este firesc să trecem la numirea a noi conduceri administrative. De asemenea, am stabilit comisii pentru evaluarea managementului şi a problemelor acestor instituţii publice, dar surpriza a venit din partea Prefecturii care ne ameninţă cu sancţiuni contravenţionale prin interpretarea proprie a prevederilor legislative”, a declarat Liviu Dragnea, sâmbătă, la şedinţa CJ.

El a dat ca exemplu situaţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede. “La Alexandria, managerul spitalului a refuzat să pună la dispoziţia comisiei de evaluare documente privind administrarea unităţii”, a afirmat preşedintele CJ Teleorman. Dragnea a precizat că, deocamdată, va informa Guvernul, Ministerul Sănătăţii, dar şi Ministerul Administraţiei şi Internelor despre problemele apărute prin intervenţia prefectului judeţului.

“Şi la Turnu Măgurele o dispoziţie a primarului prin care s-a desemnat consiliul de administraţie al spitalului municipal a fost atacată de Instituţia Prefectului. În aceste condiţii, primăria va lua în calcul renunţarea de a mai administra managementul acestei instituţii”, a spus şeful administraţiei publice din Teleorman. AGERPRES