Liviu Dragnea: “Salariile funcţionarilor au crescut; urmează salarizarea primarului”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că urmează să crească salariile primarilor, după ce au fost majorate cele ale funcţionarilor, el subliniind că nu mai poate fi acceptat ca cineva dintr-o primărie să aibă salariul mai mare decât edilul.

Salarizarea în rândul funcţionarilor a crescut. Urmează salarizarea primarului. (…) Să aveţi un nivel de salarizare în aşa fel încât niciodată cineva dintr-o primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul. Aşa ceva nu mai poate fi acceptat. Principala motivaţie pentru care eu susţin asta este dorinţa de a nu vă simţi umiliţi, de a avea din partea statului, prin nivelul salarizării, respectul cuvenit pentru ceea ce face“, a declarat Dragnea, la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a arătat că este normal ca, pe baza legii salarizării unice, să fie remunerat fiecare după responsabilităţi, după funcţia pe care o ocupă, dar şi “în strânsă legătură (…) cu România, cu starea economiei”. “În CJ Timiş, în momentul în care am semnat primul stat de funcţii, nu aveam cel mai mare salariu, ca preşedinte. Eram undeva al 15-lea, al 20-lea. Astea nu sunt lucruri normale. La fel, în ministere. Salarizarea trebuie să fie în acord cu responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi”, a subliniat Grindeanu. AGERPRES