Liviu Dragnea: “Analiza vizând reducerile cheltuielilor cu personalul va fi gata în maximum două săptămâni”

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a declarat luni că în aproximativ două săptămâni se va finaliza o analiză care vizează reduceri ale cheltuielilor de personal şi ale celor cu bunuri şi servicii în cadrul administraţiei centrale, întregul sistem va fi restructurat, iar în administraţia locală nu vor mai exista angajări în plus.

“În ceea ce priveşte administraţia centrală, cred că într-o săptămână-două o să finalizăm analiza şi o să avem pe masă reduceri ale cheltuielilor de personal şi ale celor cu bunuri şi servicii. Tot sistemul va fi restructurat în aşa fel încât după această restructurare pe administraţia locală să nu fie angajări în plus, (…) iar pe administraţia centrală cheltuielile de personal să fie mai mici. Şi aici, toate posturile vacante în principiu vor fi anulate”, a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Pe de altă parte, el a subliniat că nu vor intra în discuţie doar restructurări, în condiţiile în care în multe primării din ţară numărul angajaţilor e insuficient. “Nu e vorba numai de restructurări. Vrem să şi deblocăm situaţia din administraţia locală în primul rând, unde regula de şapte la unu a produs foarte mari blocaje. Sunt primării cu patru angajaţi, cu primar cu tot şi situaţia asta trebuie rezolvată. Am discutat cu primul ministru azi de dimineaţă, o să discut cu colegii noştri de la structurile asociative, am început discuţia cu domnul Marian Oprişan, să introducem această regulă, dar concomitent cu eliminarea posturilor vacante, care sunt bugetate la nivelul administraţiei locale”, a spus viceprim-ministrul.

El a adăugat că toate ministerele au făcut propuneri care vizează reducerea cheltuielilor cu personalul şi că aceste informaţii sunt analizate acum de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice şi de Ministerul Finanţelor Publice, urmând ca rezultatele să fie prezentate premierului Victor Ponta, în cel mult două săptămâni. “Noi am făcut prima analiză imediat atunci de sărbători, noi am fost primul minister care am venit cu reducere de 7-10%, nu mai ştiu exact. Oricum, din 12 direcţii generale au rămas şase. Vestea pentru ministerul nostru este că în două-trei săptămâni venim cu o nouă restructurare şi atunci va fi din nou o reducere a cheltuielilor de personal”, a mai spus Dragnea.

El a subliniat că se vor reduce aproape total posturile vacante, dar nu a putut preciza dacă se vor face şi reduceri de personal. “Vor fi reduceri de cheltuieli de personal, vor fi reduceri aproape totale ale posturilor vacante, iar dacă vor fi şi reduceri de personal, să vedem. Acum analizăm fiecare propunere de la fiecare minister”, a declarat Dragnea. AGERPRES