Pe 21 octombrie, peste 50 de voluntari ai companiei Antibiotice Iași au dăruit o sursă de sănătate elevilor din mediu rural, în cadrul celei de-a II-a ediții a proiectului „Livada de la școală”, plantând pomi fructiferi la școlile din localitățile Valea Lupului și Uricani.

„Livada de la școală” este un proiect prin care angajații Antibiotice se implică voluntar și încearcă să insufle tinerei generații respectul față de protejarea mediului înconjurător, menținerea unui stil de viață sănătos dar și cultivarea spiritului civic în comunitate.

„Ne bucurăm că ‘Livada de la școală’a prins rădăcini în cinci școli din județul Iași și că puterea exemplului oferit de angajații Antibiotice a  produs o  schimbare în bine în comunitate. Noi credem în ‘Puterea faptei care stă în puterea noastră’, ce reprezintă și sloganul proiectelor noastre de responsabilitate socială și astfel, ne implicăm pentru ca acest proiect să aibă continuitate. Apreciem dăruirea elevilor beneficiari ai primelor trei livezi plantate care s-au implicat foarte mult îngrijirea copacilor”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare Antibiotice.

A două etapă de plantare se derulează în parteneriat cu primăriile comunelor Valea Lupului și Miroslava care au pus la dispoziție terenurile din curtea școlilor și au realizat amenajarea acestora.

Voluntarii Antibiotice împreună cu elevii din cele  două școli au fost consiliați în cadrul acțiunii, de către reprezentanții Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iași în vederea respectării standardelor de plantare corectă a pomilor fructiferi.

Prima etapă a proiectului a avut loc pe 1 aprilie 2017, când angajații companiei Antibiotice au plantat 300 de pomi fructiferi la școlile din localitățile Vorovești, Proselnici și la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava.