Lista candidatilor Partidului National Taranesc Crestin Democrat pentru alegerile europarlamentare este deschisa de Alexandru Herlea, fost ministru al Integrarii in perioada 1996-2000, si de vicepresedintele partidului, Radu Munteanu.
Locul trei i-a revenit presedintelui organizatiei PNTCD Timis, Marius Popovici. Urmatorii pe lista sunt presedintele PNTCD, Marian Milut, prim-vicepresedintele Aurelian Pavelescu, presedintele CNC, Gheorghe Ciuhandu, si vicepresedintele Vasile Lupu. Unul dintre ”aspirantii” la fotoliul de europarlamentar este si presedintele tinerilor taranisti, Victor Ionescu.

Taranistii isi propun ca la alegerile din 25 noiembrie sa obtina doua locuri in PE, adica un procent de 5%. Potrivit prim-vicepresedintelui Aurelian Pavelescu, este posibil ca lista de candidati, depusa inca din 12 martie, sa mai sufere in urmatoarele zile o serie de modificari.

”Faptul ca PNTCD face parte din Partidul Popular European dovedeste ca suntem un partid credibil si serios, care promoveaza moralitatea in politica”, a declarat Aurelian Pavelescu, adaugand ca prezenta in PE a taranistilor ar fi o garantie pentru UE in ceea ce priveste increderea. El a mai spus ca fondurile europene vor ajunge mai repede in tara noastra daca exista incredere, ”Romania fiind vazuta in continuare ca o tara corupta.”