Liderul PD Olt sustine ca 13 primari de la alte partide sunt alaturi de PD

Numarul primarilor membri ai altor partide, care sunt alaturi de democrati, a ajuns la 13, a declarat presedintele organizatiei Olt a Partidului Democrat, Darius Valcov.
El a precizat ca cei 13 primari din Olt care sustin PD, cu toate ca sunt inca membri ai altor partide, nu isi pot depune adeziunile la PD fara a-si periclita fotoliile de edili. “Primarii care sustin PD fara a avea adeziuni la acest partid sunt membri ai PSD, PC, PRM si PNTCD, si vor dovedi daca sunt cu adevarat alaturi de noi in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Ei au m-au asigurat ca vor face campanie pentru PD. Primarii altor partide care vor sa sustina PD nu pot sa faca adeziuni la PD fara a risca sa isi piarda mandatele de primari dar pentru mine este suficient cuvantul lor si mai ales activitatea lor in sprijinul PD”, a explicat Darius Valcov.

Numai 3 dintre cei 13 primari care sustin PD si fac parte din alte partide au facut publica optiunea lor politica. Este vorba de primarul comunei Orlea, Gil Pasculescu (PRM), primarul comunei Perieti, Ion Dragut (PSD) si primarul localitatii Nicolae Tiutulescu, Florin Tiutiu (PC). Darius Valcov estimeaza ca, pana la alegerile locale de anul viitor, va reusi sa atraga la PD aproximativ 30 de primari, in prezent membri ai altor formatiuni politice. O parte dintre acestia, in functie de rezultatele pe care le va obtine PD la alegerile europarlamentare in localitatile unde sunt primari si de rezultatele unor sondaje de opinie, urmeaza sa fie desemnati candidati ai PD la alegerile locale.