Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că de începe perioada de depunere a documentaţiei pentru licitaţia privind construcţia terminalului cargo de la Aeroportul Internaţional din Oradea.

„Anunţul şi documentaţia de atribuire pentru terminalul cargo de la Aeroportul din Oradea au fost postate pe website-ul Consiliului Judeţean Bihor. Perioada de depunere a documentaţiei este 23 iulie-12 august. Urmează apoi etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât la finalul lunii septembrie să avem un câştigător”, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.

Terminalul cargo va fi construit pe un teren de 14 hectare, situat între Aeroportul Oradea şi Parcul Industrial II. Investitorul care va fi selectat va realiza căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea şi descărcarea avioanelor, spaţii de depozitare şi alte dotări specifice.

Potrivit preşedintelui CJ Bihor, terminalul ar trebui să devină operaţional până în anul 2023. Proiectul Terminalului cargo este realizat de Consiliul Judeţean Bihor în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, Primăria Oradea şi Aeroportul din Oradea. AGERPRES