Licitatie pentru infiintarea a 40 de telecentre in zonele rurale

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a lansat o licitatie publica pentru desemnarea firmelor care vor instala telecentre in 40 de localitati din mediul rural, a declarat presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu.
La licitatie poate participa orice furnizor de retele publice de comunicatii electronice si de servicii de telefonie destinate publicului. Caietele de sarcini sunt disponibile incepand de vineri, 2 septembrie, iar data limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilita pentru 18 octombrie.
Telecentrul presupune instalarea de echipamente de acces la servicii de telefonie (locala, nationala, internationala si apel de urgenta 112), fax si internet. Dupa derularea licitatiei, firmele castigatoare vor avea la dispozitie cel mult patru luni de la punerea la dispozitie a spatiului pentru amenajarea telecentrului. Durata minima obligatorie de functionare a unui telecentru este de trei ani.

Reprezentantii a 634 de localitati cu grad redus de dezvoltare a serviciilor de telefonie au transmis ANRC angajamente privind interesul pentru instalarea de telecentre. Un numar de 348 de localitati s-au angajat sa puna la dispozitie gratuit spatiul pentru amenajarea telecentrului, sa asigure paza echipamentelor si personalul necesar. ANRC a selectat, pentru aceasta etapa, 40 de localitati.

“Obiectivul pentru acest an este instalarea a cel putin 100 de telecentre in toata tara. In perioada octombrie-noiembrie va avea loc o noua runda de licitatii”, a afirmat directorul Directiei de Reglementare Economica a Pietei din ANRC, Radu Tudorache. Oficialii ANRC estimeaza la 10.000 -20.000 de euro suma necesara pentru amenajarea si dotarea unui telecentru. Pana acum, ANRC a instalat telecentre in comuna Barla (judetul Arges), precum si in satele Breaza (Bistrita Nasaud), Colacu si Raciu (Dimbovita) si Poiana Marului (Suceava).