Licitatie pentru desemnarea executantului proiectului “Drumul Vinului”

In cursul acestui an va fi organizata licitatia internationala pentru desemnarea executantului proiectului “Drumul Vinului Tarnaveni-Jidvei”, care consta in reabilitarea caii rutiere care leaga municipiile Tarnaveni si Blaj.
“Ne aflam acum in faza de executare a proiectului tehnic si a tuturor documentelor aferente, pe care le vom trimite la Bruxelles spre a fi avizate”, a spus Valer Bataga, directorul Directiei de Dezvoltare Regionala si Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean Mures. Acesta a aratat ca proiectul, comun al consiliilor judetene Mures si Alba, a fost declarat eligibil de forurile europene, iar drumul astfel reabilitat va uni, din punct de vedere turistic, cunoscutele podgorii de pe Tarnave cu cele de la Jidvei.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Edita Emoke Lokodi, a precizat ca proiectul a fost depus in luna ianuarie la Agentia de Dezvoltare Regionala 7 Centru, iar valoarea acestuia se ridica la aproximativ 5 milioane de euro. Judetul Mures va beneficia de aproximativ 2,4 milioane de euro din totalul de 5 milioane euro, iar costurile neeligibile vor fi asigurate printr-un imprumut contractat de cele doua consilii judetene. Proiectul va fi pus in aplicare din 2007.