Consiliul Judetean Iasi a inceput licitatia pentru construirea Centrului Expozitional Moldova, proiect evaluat la 6,8 milioane de euro.
„Au cumparat caietul de sarcini 15 firme, in majoritate de peste hotare. Urmatoarea faza a licitatiei este deschiderea ofertelor, programata pe 16 octombrie”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser.

Centrul urmeaza sa fie amplasat la marginea Iasului, in apropierea parcului tehnologic, si va gazdui numeroase targuri si expozitii, incepand cu mijlocul anului 2008. Complexul va ocupa o suprafata totala de 7.000 metri patrati, pusa la dispozitie de Primaria Iasi. Suprafata destinata manifestarilor expozitionale este de 8.000 metri patrati, dintre care 6.000 metri patrati sunt in interiorul celor trei pavilioane.

De asemenea, centrul expozitional va avea sali de conferinta moderne si o parcare cu peste 120 de locuri. Finantarea proiectului va fi asigurata in principal din fonduri Phare (5 milioane de euro), in timp ce partea romana, prin Guvern si CJ Iasi, va contribui cu 1,8 milioane de euro.