Licitatie de 15 milioane de euro pentru reabilitarea strazilor brasovene

Primaria Brasov a anuntat ca BERD a lansat procedura de licitatie pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare a strazilor principale din municipiul Brasov.
Investitia in infrastructura orasului va fi de 15 milioane de euro, finantare asigurata printr-un imprumut public contractate de Primarie de la BERD. Firmele interesate pot obtine informatii suplimentare de pe site-ul BERD sau de la Primaria Brasov, Directia de Urbanism. Ofertele se depun pana la data de 21 iulie, ziua licitatiei.

Obiectul licitatiei il reprezinta, la propriu, reabilitarea a 23 de strazi si intersectiile aferente, majoritatea acestora fiind amplasate pe arterele principale de transport public ale orasului. Lucrarea principala consta in reabilitarea covoarelor de asfalt si a pavimentelor (precum si transformarea infrastructurii fostelor linii de tramvai si de troleibuze), combinat partial cu reconditionarea si imbunatatirea si reabilitarea retelelor de utilitati localizate sub nivelul strazii.

Contractul va fi atribuit in al treilea trimestru al anului 2006, iar perioada de indeplinire a lucrarilor este de doi ani si patru luni, la care se adauga 12 luni perioada de garantie. Firmele care vor sa participe la aceasta licitatie trebuie sa indeplineasca mai multe conditii destul de dure, cum ar fi cifra de afaceri medie, anuala (demonstrata prin facturile emise pentru lucrarile in curs sau finalizare) in ultimii cinci ani, sa fie de cel putin 20 de milioane de euro sau echivalentul, iar in ultimii trei ani sa fi executat cel putin un proiect de o valoare minima de 10 milioane euro sau doua proiecte cu o valoare nu mai mica de opt 8 milioane euro fiecare. Mai mult, proiectele trebuie sa fie de natura