Licitatia pentru modernizarea Pasajului Universitatii va avea loc in acest an

Licitatia pentru modernizarea Pasajului Universitatii se va adjudeca spre sfarsitul anului, a anuntat primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.
Pasajul Universitatii va fi modernizat, conform unui proiect de hotarare aprobat de consilierii municipali, finantarea facandu-se de la bugetul local. Valoarea totala a lucrarii este estimata la peste 4,6 milioane de euro.

Noile lucrari vor viza spatiile publice si caile de acces in pasaj. S-a luat in calcul schimbarea totala a finisajelor de la balustradele celor patru cai de acces fara afectarea arhitecturii initiale (placaje de granit, desfiintarea tavanelor de inox, cu montarea unor plafoane suspendate traforate de aluminiu), renuntarea la elementele de tamplarie existente, realizarea unor finisaje noi la stalpi, din placaje de inox, inlocuirea intregii pardoseli cu placaje din granit, revizuirea finisajelor la spatiile tehnologice. Spatiile comerciale vor fi desfiintate si reconfigurate in concordanta cu arhitectura si finisajele executate.

Decizia consilierilor municipali a fost luata ca urmare a degradarii avansate a pasajului amplasat in zona centrala a Capitalei. Pasajul de la Universitate face parte din sirul de piete de pe axa Nord-Sud a Bucurestiului si reprezinta un punct de circulatie pietonala important al orasului. Pasajului de la Universitate a fost administrat mai multi ani de o firma ce a inchiriat spatiile comerciale din zona mai multor societatii, care nu s-au ingrijit sa intretina un mediu civilizat. Scarile rulante sunt nefunctionale de peste cinci ani.