Licitaţia demarată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova pentru delegarea serviciului de furnizarea a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti s-a încheiat, contractul fiind câştigat de o asociere formată din două societăţi.

Consiliul Local (CL) Ploieşti şi Consiliul Judeţean (CJ) Prahova s-au întrunit, luni seară, în şedinţe de îndată pentru a-l mandata pe preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu, în calitate de preşedinte al ADI Termo Prahova, să semneze acest contract.

Contractul pentru delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat pentru municipiul Ploieşti a fost câştigat de o asociere formată din Geotherm Distribution SA şi Gas & Power Trading SRL, a precizat administratorul public al judeţului Prahova, Ana Maria Vasile.

Compania Veolia Energie Prahova a anunţat, în octombrie 2021, rezilierea înainte de termen a contractului în baza căruia asigura serviciul de alimentare cu energie termică pentru municipiul Ploieşti.

Continuitatea furnizării agentului termic a fost asigurată până în prezent de Veolia. AGERPRES