plesa_gabriel.jpgLiberalul Gabriel Pleşa, aflat la cel de-al treilea mandat de consilier local, este începând de joi viceprimar al municipiului Alba Iulia, funcţie în care îl înlocuieşte pe Dorin Şerdean (PP-DD), revocat din postul respectiv în urmă cu trei săptămâni.

Fost om de afaceri şi director al Electrica Serv Alba de la sfârşitul anului 2012, Gabriel Pleşa a fost unicul candidat la funcţia de viceprimar, el fiind ales cu 15 voturi pentru şi patru împotrivă. Votul a fost secret, iar cel mai probabil împotriva sa au votat cei patru consilieri social-democraţi prezenţi. De menţionat că fostul viceprimar, Dorin Şerdean, nu a fost prezent joi la şedinţa Consiliului Local Alba Iulia.

Deoarece Şerdean se afla în concediu de odihnă în Dubai când, în 20 februarie, a fost schimbat din funcţie şi, în consecinţă, nu a putut semna procesul-verbal privind revocarea sa, alegerea înlocuitorului său nu a fost posibilă în aceeaşi şedinţă. Dorin Şerdean, unul dintre cei doi consilieri municipali ai PP-DD, a fost numit viceprimar în iulie 2012, în urma unei coaliţii la nivel local între Partidul Democrat Liberal şi PP-DD.

În urma alegerilor din 10 iunie 2012 au fost aleşi zece consilieri democrat-liberali, nouă consilieri ai USL (cinci liberali şi patru social-democraţi) şi doi reprezentanţi ai PP-DD. În prezent, CL Alba Iulia numără 14 liberali, cinci social-democraţi şi doi membri ai PP-DD. Atât primarul Mircea Hava, cât şi celălalt viceprimar, Paul Voicu, sunt membri ai PNL, ca şi noul viceprimar, Gabriel Pleşa. AGERPRES