banu-cristian.jpgLiberalii din sectorul 5 si-au lansat unul dintre candidatii pentru primaria acestui sector in persoana lui Cristian Banu, actualul manager al Spitalului de boli infectioase si tropicale „Victor Babes”.
„Vreau sa readuc sectorul 5 in Bucuresti, intr-un Bucuresti european. Acesta este mesajul meu catre bucurestenii din acest sector, alaturi de sloganul meu ‘Banu vine si pe strada ta!’ Imi propun sa realizez nu doar ce ar fi trebuit sa faca un primar gospodar, asa cum nu a fost domnul Vanghelie, ci sa adaug un plus de valoare, prin deschiderea catre cetatean, caruia ii propun un veritabil parteneriat. Bucurestiul in care vreau sa traiesc este un oras civilizat in care nu trebuie sa-ti fie rusine sa locuiesti”, a afirmat Cristian Banu, in prezentarea pe care a sustinut-o in cadrul conferintei de lansare a candidaturii sale in alegerile preliminarii ale candidatului PNL pentru primaria sectorului 5.

Banu a precizat ca, inainte de conferinta, a fost pe strazile din sector, impreuna cu colegii sai din Organizatia PNL sector 5, demarand astfel campania preliminara „Banu vine si pe strada ta!”

Presedintele PNL sector 5, Dan Meran, a explicat ca aceasta campanie preliminara a lui Cristian Banu consta in distribuirea a 100.000 de fliere, concepute sub forma unor bancnote inscriptionate cu sloganul lui cu scopul de a trage cat mai multi cetateni in vederea acordarii de asistenta gratuita in diverse domenii. Flierele sunt realizate dupa modelul unei bancnote de un dolar, supranumite „Un Banu”, in plan central aflandu-se chipul lui Banu.

De formatie inginer, Cristian Banu are 39 de ani, este casatorit si are doi copii. El este absolvent al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, si al Facultatii de Administratie Publica din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

El se bucura de sustinerea liberalilor din sectorul 5, dar mai ales de cel al vicepresedintelui PNL, Crin Antonescu, care a declarat ca Banu este un candidat cu „campanii interesante”, ce aduc elemente noi. „Campania pe care o promoveaza liberalii de la sectorul 5 si Cristi Banu face parte intr-un mod un pic diferit de a pregati aceste campanii locale, iar diferenta tine si de evolutia PNL. Cei de la sectorul 5 sunt primii care fac acest lucru. Iar faptul ca asistam deja la o campanie preliminara, ca se
lucreaza la sondaje in legatura cu potentialii candidatii si cu asteptarile electoratului pe aceasta tematica specifica a alegerilor locale este un semn de salutat al faptului ca politicienii din PNL incearca sa se adapteze la o exigenta sporita si la un alt tip de relatie cu electoratul”
, a sustinut Crin Antonescu.