Liberalii brasoveni se gandesc la schimbarea prefectului Aurelian Danu

Liberalii brasoveni au discutat deja la nivelul organizatiei judetene despre o eventuala schimbare a prefectului Aurelian Danu, precum si despre o serie de modificari in conducerea serviciilor publice deconcentrate.
Numele vehiculat de liberali pentru functia de prefect este cel al deputatului Ioan Ghise, fost primar al Brasovului in perioada 1996-2004. Ioan Ghise a confirmat ca a fost o discutie in acest sens la nivelul organizatiei judetene a PNL, “dar nu si cu primul-ministru”.

La randul lui, Aristotel Cancescu, presedintele filialei PNL Brasov, a declarat ca a avut loc o discutie la nivelul filialei in legatura cu eventualele schimbari in plan local. “Urmeaza sa ma intalnesc cu presedintele filialei UDMR Brasov, Attila Kovacs, ca sa discutam toate problemele. Eu nu zic neaparat ca se impun schimbari la nivel local, dar este vorba despre o noua alianta. Primul-ministru nu ne-a cerut sa discutam, dar chiar daca primul-ministru nu ne cere, mie personal mi se pare ca este e o discutie elementara si o sa-o facem oricum. Eu vreau sa fac aceasta discutie cu presedintele filialei UDMR, cel mai probabil dupa Pasti”, a aratat Cancescu.

Presedintele filialei Brasov a PNL a subliniat ca i se pare firesc ca atata timp cat este o colaborare la nivel central cu UDMR-ul trebuie sa existe aceasta colaborare si la nivel local, pentru ca si cei de la UDMR vor acest lucru. “Consider ca mai intai trebuie sa discutam, sa vedem daca putem produce oameni mai competenti. Nu trebuie neaparat sa facem schimbari daca nu putem aduce oameni mai buni, in locul celor existenti. Dar, daca putem aduce oameni mai buni ori noi, ori UDMR-ul acest lucru se va intampla”, a afirmat Aristotel Cancescu.

In prezent, la sefia serviciilor deconcentrate la nivelul judetului Brasov, opt sunt din partea PNL si sase din parte PD.