Legea Administratiei Publice Locale si cea a Prefectului, dezbatuta la Iasi

Prefectii din judetele Neamt, Bacau, Suceava, au dezbatut, la Iasi, propunerile de modificare a legilor care vizeaza administratia publica locala, respectiv institutia prefectului.
La dezbatere, organizata de Prefectura Iasi, au participat Radu Comsa, consilier al ministrului Administratiei si Internelor, Adriana Vizitiu, directorul Directiei Comunitati Locale din cadrul MAI, Aurel Ciudin, director adjunct al Directiei Generale pentru Relatiile cu Prefecturile. De asemenea, au fost invitati reprezentantii autoritatilor publice locale, judetene, politicieni, parlamentari, cadre didactice universitare.

“Aceasta lege a fost preluata dupa modelul francez. Astfel, in noua lege a Institutiei Prefectului, viitorul prefect nu va trebui sa faca parte din structuri politice, in caz contrar existand riscul demiterii. Tot in noua lege se mentioneaza ca un prefect nu poate sta intr-un judet mai mult de 5 ani, sau sa se mai reintoarca dupa un anumit timp”, a explicat Radu Prisacaru, prefectul Iasiului.