Lavinia Sandru il reclama la DNA pe edilul din Targu Mures

Deputatul Lavinia Sandru, vicepresedinte al Partidului Initiativa Nationala, a depus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), un dosar, prin care il reclama pe primarul din Targu Mures, Dorin Florea, ca a prejudiciat bugetul local cu un milion dolari.
Sandru a precizat ca a mai depus in urma cu doua luni acest dosar, intocmit de Curtea de Conturi, la DNA , insa nu a primit nici un raspuns, fapt ce o determina sa considere ca procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, este “o unealta politica”. Ea a aratat ca i-a trimis atunci o scrisoare lui Morar, in care explica situatia de la Targu Mures si l-a rugat sa-si faca datoria.

“Pe domnul Morar nu l-a interesat ceea ce-i spunea un parlamentar al judetului Mures. Primarul din Targu Mures a furat peste un milion dolari, din buzunarele cetatenilor si mi se pare normal ca eu sa-i apar. Normal, am apelat la DNA. Poate am gresit. Poate ca Daniel Morar astepta niste comenzi de la cei care l-au ajutat sa ajunga in functie, pentru ca, sa nu uitam, Daniel Morar a fost sustinut de PD, iar primarul Dorin Florea este si el acum membru al acestui partid”, a explicat Lavinia Sandru.

Deputatul a prezentat traseul politic urmat de primarul Dorin Florea, spunand ca acesta a fost membru al PSD, apoi a candidat la alegerile locale ca independent, dupa care a trecut la Partidul Democrat. “Nu stiu daca a ajuns in PD de buna voie sau a fost silit. In cazul in care a fost silit, atunci acest dosar a fost o unealta de santaj, astfel incat el sa fie obligat sa intre in PD, pentru ca acest partid a avut o imensa campanie de racolare de primari si alesi locali”, a mai declarat Sandru.

Ea s-a intrebat de ce conducerea PD, amintindu-i pe “intransigentul” Emil Boc, Vasile Blaga sau Adriean Videanu, nu a reactionat in niciun fel la ilegalitatile savarsite de primarul din Targu Mures. “Singurul care a reactionat a fost primarul din Targu Mures care mi-a zis ba ca ma tunde, ba s-a legat, dupa modelul lui Corneliu Vadim Tudor de graviditatea mea, pentru a ma intimida si a ma face sa tac”, a adaugat Sandru, subliniind ca nu va renunta pana cand nu va primi un raspuns din partea DNA.

Lavinia Sandru a explicat si in ce constau ilegalitatile savarsite de edilul din Targu Mures. “Este vorba de un parteneriat public privat facut de un om de afaceri din Germania, care printr-un lant de firme, pe care le tot transforma dintr-una in alta, porneste de la o statie de asfalt evaluata la 80.000 de euro, pe care o introduce in tara intr-o alta firma si ajunge ca prin evaluari repetate pe care primarul le-a acceptat, sa fie cotata, in final, la peste un milion dolari”, a spus Lavinia Sandru.

La randul sau, primarul municipiului Tg-Mures, Dorin Florea, a raspuns acuzatiilor formulate de Lavinia Sandru, caracterizandu-le drept “hormonale”. Florea a calificat acuzele drept “declaratii probabil dictate si de latura hormonala, in cadrul, sa zicem, noii staturi in care se afla”, referindu-se la faptul ca Lavinia Sandru este insarcinata. “Eu din punctul de vedere si al legii si al faptelor sunt cat se poate de detasat”, a subliniat Dorin Florea, care a adaugat ca “e un subiect care nu-mi produce absolut nicio preocupare si chiar imi creeaza lehamite, care ma face sa pun punct acestui subiect”.