Laszlo Borbely vrea ca în toamnă să fie semnat contractul de management al deşeurilor din Sălaj

Contractul cu finanţare europeană privind implementarea proiectului care vizează managementul integrat al deşeurilor din judeţul Sălaj urmează a fi semnat, cel mai probabil, în această toamnă, conform precizărilor făcute duminică, la Zalău, într-o conferinţă de presă, de ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo.

“Vom avea o discuţie marţi, la minister, cu toţi cei implicaţi, inclusiv consultantul – am înţeles că sunt unele probleme – şi în iulie vom putea depune, sper, la Bruxelles, ceea ce înseamnă că, chiar dacă va fi vacanţă în luna august la Bruxelles, dar în toamna aceasta să semnăm contractul pentru deşeuri, pentru că aici e puţină întârziere faţă de alte judeţe”, a precizat Borbely.

Cu ocazia vizitei la Zalău a ministrului Mediului şi Pădurilor a fost clarificată şi problema gropii municipale de deşeuri din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce aproximativ trei ani Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj şi administraţia locală nu au reuşit să ajungă la o înţelegere privind responsabilitatea în administrarea închiderii gropii, planificată pentru 2017.

“E problema gropii de deşeuri din Zalău, pe care am discutat-o şi cu domnul primar şi cu cei de la agenţie, să clarifice în termen de o lună de zile această dispută, dar primăria este cea care trebuie să administreze închiderea gropii, care este planificată în 2017”, a subliniat Borbely. Ministrul a adăugat că Sălajul este într-o situaţie favorizată prin posibilitatea închiderii marilor gropi de gunoi până în 2017, în condiţiile în care există patru judeţe din ţară care nu au unde să-şi depună gunoiul: Timiş, Satu Mare, Tulcea şi Bacău. AGERPRES