Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, si fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea au primit Premiul ProUrbe din partea Consiliului Local Miercurea Ciuc, pentru contributia avuta la finalizarea salii de sport multifunctionale din municipiu.
La festivitatea de inaugurare, primarul municipiului, Robert Raduly, a declarat ca fostul ministru al transporturilor a fost distins pentru ca si-a dat cuvantul ca sala de sport de la Miercurea Ciuc va fi finalizata. Miron Mitrea nu a fost prezent la manifestare, premiul sau fiind ridicat de deputatul PSD Mircea Dusa. De asemenea, tot pentru contributia adusa la finalizarea acestui obiectiv, distinctia a mai fost oferita presedintelui Companiei Nationale de Investitii, Lukacs Vilmos, si consilierului local Benko Sandor.

Panglica inaugurala a fost taiata de primarul municipiului si de ministrul Laszlo Borbely, acesta din urma declarand ca finalizarea salii de sport demonstreaza ca totul este posibil atunci cand oamenii, indiferent de culoarea politica, dau dovada de intelepciune.

Sala de sport polivalenta din Miercurea Ciuc este o investitie de aproape cinci milioane de Euro. Potrivit ministrului Borbely, obiectivul a fost finantat cu 9,6 milioane de lei de catre Compania Nationala de Investitii si cu 6,2 milioane de lei de Consiliul Local Miercurea Ciuc.

Sala are 1.200 de locuri pe scaune si alte 700 in picioare, dispune de tabela electronica de afisaj, sistem de sonorizare performant, centrala proprie, precum si de o sala de conferinte.