Laszlo Borbely: “Proiectele de mediu angajate în ultimii patru ani vor fi finalizate în 2013”

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat marţi, la Craiova, în cursul unei întâlniri cu primarii din Dolj, că proiectele pentru apă, canalizare, staţii de epurare, care au fost angajate în perioada 2006-2009, nu pot fi finalizate până în 2013.

“Colegii care au fost miniştri în perioada 2006-2009 au angajat proiecte de 2,9 miliarde lei pe care nu le putem finaliza decât în 2013. Anul trecut, într-un avânt electoral, în lunile noiembrie-decembrie, 130 de localităţi au primit bani de la buget. Nu se poate! Trebuie să încheiem acte adiţionale de prelungire a acestor programe multianuale cu care efectiv ne chinuim”, a declarat Laszlo Borbely.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a spus că din suma de 2,9 miliarde lei, cât a fost contractată, au fost acordate până acum 450 de milioane lei, iar anul acesta s-au mai dat încă 230 milioane lei, din care 100 de milioane lei reprezentau “datorii moştenite”.

“Anul acesta să vedem ce mai putem face la rectificarea din octombrie, dar nu va fi ceva spectaculos. Am anulat cele două hotărâri de guvern acum două săptămâni, iar cei care au proiecte sau studii de fezabilitate să vină la Fondul de Mediu în sesiunea din octombrie-noiembrie”, le-a spus Borbely primarilor prezenţi la întâlnire. Laszlo Borbely are programată la Craiova şi o întâlnire cu reprezentanţii Uzinelor Ford, unde sunt “unele probleme şi de mediu”, care trebuie clarificate. AGERPRES