Laszlo Borbely: “Piatra Neamt este orasul cu cele mai multe locuinte ANL in constructie”

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely, a declarat, la Piatra Neamt, ca acest oras are cele mai multe locuinte in constructie din tara, finantate de Agentia Nationala pentru Locuinte.
Borbely a precizat ca acest fapt demonstreaza ca administratia locala este interesata de
problema tinerilor care solicita locuinte. “Este o situatie unica in tara, ma bucur ca aici sunt cele mai multe locuinte ANL aflate in constructie si felicit autoritatile care au fost receptive”, a declarat ministrul MDLPL.

Primarul Gheorghe Stefan a declarat ca acest lucru a fost posibil ca urmare a colaborarii foarte bune pe care administratia locala a avut-o cu cea centrala. “Ne mandrim ca suntem pe locul intai pe tara, dar fara colaborarea cu autoritatile centrale nu se putea. Vom mai pune terenuri la dispozitia ANL pentru constructia altor locuinte”, a declarat
primarul.

In 2007, in municipiul Piatra Neamt au fost receptionate 142 apartamente, iar alte 430 sunt in diferite faze de constructie. Anul viitor vor fi finantate alte aproape 600 apartamente, cu destinatie de locuinte sociale, credit ipotecar, pentru inchiriere sau pentru chiriasii evacuati din imobilele nationalizate.