Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely (foto), a criticat calitatea celor 400 de sali de sport realizate pe vremea guvernarii PSD.
„Nu am gasit nici o sala de sport, si am fost in multe judete, care sa fie fara vreo defectiune. Nu e rezolvata scurgerea apelor pluviale, prezinta infiltratii, nu sunt executate corespunzator fundatiile”, a spus Borbely. Ministrul a criticat lipsa utilitatilor necesare functionarii salilor de sport si a precizat ca astfel de situatii a intalnit si in cazul unor cartiere de locuinte construite prin ANL. „Nu voi mai fi de acord sa fie construite case sau sali de sport daca nu vor fi asigurate utilitatile aferente”, a atentionat Borbely Laszlo.

Ministrul a sustinut ca a vizitat sala de sport din orasul muresean Miercurea Nirajului si a spus ca aceasta nu poate fi folosita, din luna octombrie a anului trecut, din cauza lipsei utilitatilor. „La Miercurea Nirajului, sala este receptionata din luna octombrie, pe hartie, dar de atunci nu are apa. E inacceptabil. Vom aloca circa 1,5-2 miliarde de lei vechi pentru toate cele 33 care sunt in aceeasi situatie. In toata tara sunt 150 de sali de sport care au probleme, din cele 400”, a spus Borbely.

Ministrul delegat a anuntat ca ministerul a pornit un program nou pentru constructia salilor de sport, „care vor fi mai reusite decat cele 400”. „In a doua jumatate a lunii august vom porni acest program nou. Vom construi 55 de sali moderne, cu 150 de locuri si circa 25 de sali tip gimnastica, pentru localitatile mai mici”, a precizat ministrul delegat.