Laszlo Borbely ar putea executa silit Primăria Târgu Mureş pentru plata unor cheltuieli de judecată

borbely_laszlo_.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, vicepreşedintele politic al UDMR, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a câştigat procesul civil pe care i l-a intentat Primăria Târgu Mureş şi că municipalitatea trebuie să îi plătească 4.000 de lei pentru cheltuielile de judecată, altfel va uza de executarea silită.

Borbely a precizat că a depus, vineri, o notificare la Primăria Târgu Mureş, cerându-i primarului Dorin Florea, care a depus plângerea, să vireze suma obţinută cu titlul de cheltuieli de judecată unor case de copii. Ministrul a spus că primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, l-a dat în judecată în urmă cu câţiva ani, pentru că a afirmat la un post TV că lucrările la un parc de copii de la Platoul Corneşti au început fără autorizaţie şi că i-a cerut daune de 50.000 de lei.

Acesta a spus că, în anul 2009, Judecătoria Târgu Mureş a respins plângerea primarului şi l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 2.000 de lei, iar în iunie 2010, după ce edilul a declarat recurs, Tribunalul Mureş a respins recursul şi a reţinut cheltuielile de judecată, în cuantum de 2.000 de lei, în sarcina lui Dorin Florea. Borbely a precizat că, în cazul în care în zece zile banii nu vor ajunge la acele două case de copii, va trece la executarea silită a municipalităţii.

De cealaltă parte, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a spus că nu a văzut încă notificarea depusă de Laszlo Borbely şi l-a acuzat pe acesta că nu a făcut nimic pentru oraş, de când e ministru.AGERPRES