csaba borboly.jpgPresedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a pus, miercuri dupa amiaza, lanturi si un lacat la usa de la intrarea principala in institutie, in semn de protest fata de faptul ca este obligat sa-si trimita angajatii in concediu fara plata.

In prezenta presei, dar si a mai multor subalterni, Borboly Csaba a prezentat o analiza a pierderilor pe care le va inregistra institutia, in zilele in care angajatii vor fi plecati in concediul fara plata. Potrivit presedintelui Consililui Judetean Harghita, se vor economisi 80 de mii de lei, in zilele in care se va merge in concediu fortat, dar se vor inregistra pierderi de 320 mii lei.

“Eu cred ca a fost luata o masura impotriva autonomiei locale pentru ca de la Bucuresti, domnii care au luat decizia nu au stiut ca economisim 80 mii lei dar pierdem 320 mii lei, in aceste zile. La Consiliul Judetean Harghita fiecare angajat aduce zilnic 1500 lei, pentru judet, din finantari externe, finantari guvernamentale, deconturi si alte surse. In urma acestei decizii a Guvernului vom economisi un leu si vom pierde un euro”, a declarat Borboly Csaba.

El a mai spus ca este extrem de neplacut pentru angajatii Consiliului Judetean care au un salariu de 800 de lei si vor primi, in preajma Craciunului, doar 500 lei, la fel ca si pentru cei care au un salariul de 1000 de lei ce urmeaza sa se diminueze cu 200 lei. Borboly Csaba a anuntat, cu acelasi prilej, ca in zilele de 26, 27 si 30 noiembrie, cat institutia va fi inchisa, serviciile de incalzire sau protectie, oferite institutiilor deconcentrate ale statului care-si au sediul in Palatul Administrativ vor fi reduse.

Pe langa lanturile legate cu lacat, la usa de intrare a fost lipit si un afis prin care cetatenii sunt anuntati ca institutia va fi inchisa. Angajatii celorlalte institutii care isi au sediul in Palatul Administrativ vor folosi o alta usa de intrare, secundara. Prezent la intalnirea cu presa, consilierul judetean Hajdu Gabor, care este si presedinte al UDMR Miercurea Ciuc, a criticat modul in care se fac economii in Romania dar si modul in care se gestioneza economia tarii. “Din pacate, guvernantii nu s-au gandit ca functionarii nu sunt numai o cheltuiala ci si depun o anumita activitate. Asta arata, din punctul nostru de vedere, ca in tara asta nu numai economia se face prost, dar si foarte prost se face economie”, a afirmat Hajdu Gabor.

De asemenea, angajatii Consiliului Judetean vor pleca in concediul fara plata in perioada 22 – 24 decembrie. Conducerea institutiei a luat decizia ca cei aproape 200 de angajati sa ia doar sase zile de concediu fara plata, intrucat s-a reusit sa se faca economii pe alte capitole. AGERPRES