Lalelele din Husi sunt pazite de politistii comunitari

Politistii comunitari din Husi au o noua indatorire de serviciu: paza lalelelor plantate pe spatiile verzi ale orasului. Politistilor li s-a recomandat sa aiba grija de lalele si sa dea amenzi celor care sunt prinsi distrugand spatiile verzi.

Primarul orasului Husi spera, insa, ca oamenii, sensibilizati de frumusetea lalelelor rosii, vor deveni mai civilizati si vor pastra florile.

“Este foarte important ca ordinea si curatenia sa fie pastrate in oras. Sunt, din pacate, cetateni care nu tin la frumusetea orasului in care traiesc si sunt tentati sa rupa florile sa distruga spatiile verzi. Primaria nu a cheltuit foarte multi bani cu plantarea acestor flori. A fost mai mare efortul ca ele sa fie pastrate dupa ce au fost plantate. Acum au inflorit si sunt sigur ca cetatenii le vor pastra”, a declarat primarul Husului, Ioan Ciupilan.

Municipalitatea a decis anul acesta sa schimbe fata orasului, odata cu efectuarea igienizarii de primavara, amenajand mai multe spatii verzi si plantand aproximativ 5.000 de lalele in mai multe zone ale orasului.