Ladislau Csendes este noul presedinte al CNSAS

Colegiul CNSAS l-a ales, cu sase voturi pentru, patru impotriva si o abtinere, pe noul presedinte al institutiei, Ladislau Csendes, a confirmat Mircea Dinescu, membru in Colegiu.
“Functia de presedinte nu inseamna mare lucru. Vom avea un nou administrator, pentru urmatoarele sase luni, care este colegul nostru, Ladislau Csendes. Puteam sa-l alegem si pe domnul de la poarta. In continuare, deciziile se vor lua cu majoritatea voturilor membrilor Colegiului”, a spus Dinescu.

In functia de vicepresedinte, ocupata pana acum de Csendes, a fost ales Virgil Tarau. Anul trecut, in urma unui scandal legat de alegerea presedintelui Colegiului CNSAS, membrii acestei institutii au convenit sa organizeze alegeri la fiecare jumatate de an. La ultimele alegeri, pentru functia de presedinte a fost ales Claudiu Secasiu, pentru cea de vicepresedinte – Ladislau Csendes, iar pentru cea de secretar al Colegiului – Constantin Buchet.

Claudiu Secasiu a avut doua mandate de cate sase luni, prelungite ulterior cu trei luni, fara sa se fi organizat alegeri. La sedinta din 14 iunie, membrii Colegiului au amanat alegerea pentru 3 iulie, convenind ca aceasta sa se desfasoare numai in prezenta tuturor celor 11 membri, desi legea de organizare a CNSAS prevede ca presedintele poate fi ales cu minimum opt voturi.