boloni.jpgPresedintele Partidului Civic Maghiar, Jeno Szasz, a anuntat ca Ladislau Boloni a fost de acord sa candideze la Primaria Targu Mures.
„Trebuie sa va fac anuntul ca propunerea noastra la Primaria Targu Mures va fi Ladislau Boloni. Am imputernicirea dumnealui ca sa fac acest anunt. Dansul este deschis si accepta candidatura la Primaria Targu Mures daca si UDMR intelege ca trebuie sa gasim un candidat care este deasupra partidelor politice”, a spus liderul PCM.

Szasz a aratat ca Boloni este o personalitate care poate sa integreze interesele comunitatilor din Targu Mures, ca este deasupra problemelor etnice, ideologice si, mai ales, a partidelor politice. Acesta a dat exemplul primarului din Sibiu, Klaus Johannis, care, desi este de etnie germana a reusit sa castige alegerile si sa aduca orasul la nivel de capitala culturala europeana.

„Ar fi o oportunitate pentru Targu Mures. In fata domnului Boloni sunt deschise toate usile, indiferent daca vorbim de Bucuresti, de Bruxelles, de Paris. Si dansul ar putea sa devina primarul tuturor muresenilor, un european, pentru un Targu Mures european”, a subliniat presedintele PCM.

Pentru sustinerea candidaturii lui Boloni, PCM a lansat, sambata, la Targu Mures, un document intitulat „Carta de colaborare – Opt puncte pentru 2008”. In document, la punctul patru, se prevede ca cele doua formatiuni „vor nominaliza imediat si de comun acord, o personalitate care sa fie candidatul tuturor targumuresenilor la functia de primar, candidat care sa nu poata fi confiscat de niciuna dintre parti si care sa poata fi sprijinit de toti”.

Szasz a precizat ca a discutat cu Boloni, care s-a aratat dispus, in eventualitatea in care ar fi candidatul PCM si UDMR, sa se familiarizeze cu administratia publica locala si sa efectueze stagii de pregatire pentru functia de primar la primarii precum Odorheiu Secuiesc sau Satu Mare. „Noi i-am propus sa fie candidatul la primarie, dar sa nu fie doar candidatul PCM, ci al maghiarimii si pentru acest lucru rugam UDMR sa regandeasca pozitia dansilor pentru Primaria Targu Mures. Domnul Boloni, pentru mine, a acceptat acest lucru, sa incepem demersurile pentru obtinerea unui sprijin cat mai larg pentru candidatura dumnealui”, a mai spus liderul PCM.

El a tinut sa precizeze ca este responsabilitatea UDMR sa dea explicatii la targumureseni de ce nu il sprijina pe Ladislau Boloni si de ce tine mortis sa il sprijine pe ministrul Borbely Laszlo, „care este un politician de-al lor, ale carui interese personale sunt mai mari decat ale comunitatii”. „Boloni accepta candidatura daca este sprijinit si de PCM si de UDMR. Daca nu este sprijinit de unul dintre cele doua partide nu accepta candidatura, si are dreptate. Si eu l-as sfatui sa nu accepte, daca nu o sa aiba sprijinul tuturor organizatiilor maghiare. Daca noi nu reusim sa ne intelegem cu UDMR, atunci nu are rost ca pe marele Boloni sa il propunem la Primaria Targu Mures”, a accentuat Szasz Jeno.

Liderul PCM a mai spus ca doar Ladislau Boloni ar reusi sa integreze dorinta tuturor muresenilor, indiferent ca sunt romani sau maghiari, insa „este dispus sa candideze doar daca are un sprijin foarte mare”.