boloni.jpgIntr-o scrisoare adresata locuitorilor din Targu Mures, de la Abu Dhabi, fostul international roman Ladislau Boloni a anuntat ca nu va candida la Primaria Targu Mures.
El a spus ca a fost de acord sa candideze la primarie, la propunerea Partidului Civic Maghiar, numai in scopul coagularii fortelor celor doua organizatii, PCM si UDMR, pentru a sustine un candidat comun.

„Stiu ca pe parcursul mai multor luni nu s-a luat o decizie finala despre persoana candidatului UDMR la functia de primar, despre ‘capitanul echipei’. Aceasta era situatia si in momentul cand m-a cautat reprezentantul Partidului Civic Maghiar. Mi-a spus ca, pentru a fi un singur candidat, ma propune pe mine ca si candidat al tuturor. Am cerut timp de gandire”, a aratat Boloni.

Acesta a aratat ca, fiind constient de importanta colaborarii reciproce dintre UDMR si PCM, si-am dat acordul de principiu ca in cazul in care nu exista un candidat propriu al UDMR, sa se inceapa negocierile dintre cele doua formatii politice.

„Subliniez ca am fost de acord numai si numai in scopul coagularii fortelor celor doua organizatii pentru a sustine un candidat comun. Dupa vreo doua zile am aflat ca intre timp UDMR i-a desemnat pe cei cu care vrea sa candideze in alegerile locale. Consider ca echipa Borbely Laszlo si Csegzi Sandor este o echipa foarte buna si are un capitan excelent”, a sustinut Ladislau Boloni.

El a spus ca, dupa ce a analizat noua situatie, a gasit normal si logic sa nu mai accepte candidatura propusa de PCM, „candidatura al carei scop era unirea fortelor UDMR-PCM”. „Daca la ora actuala mai pot sa fac ceva, atunci acesta este sa va propun Dumneavoastra, sa va uniti in ideea care se afla la originea acordului meu anterior”, a precizat internationalul.

Totodata, Boloni a facut un apel la populatie sa se solidarizeze cu candidatii pentru functiile de primar si de viceprimar propusi de UDMR „punand deoparte toate considerentele politice si etnice”. „Targu-Muresul trebuie sa fie constient de faptul ca sprijinirea echipei Borbely-Csegzi nu inseamna neaparat sustinerea UDMR, ci reprezentarea interesului municipiului nostru”, a mai spus Ladislau Boloni, care a tinut sa le multumeasca tirgumuresenilor pentru onorata propunere.