sacu_stere.jpgPrefectul judeţului Tulcea a semnat luni ordinul privind suspendarea din funcţia de primar al municipiului Tulcea a lui Constantin Hogea, atribuţiile acestuia fiind preluate de viceprimarul PNL Stere Şacu.

„Până la încetarea măsurii arestării preventive, Constantin Hogea este suspendat din funcţia de primar, atribuţiile acestei funcţii fiind exercitate de drept de viceprimarul Stere Şacu, potrivit ordinului pe care l-am semnat”, a declarat prefectul Marin Bădiţă.

În vârstă de 57 de ani, absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, Stere Şacu ocupă funcţia de viceprimar din anul 2012, după două mandate de consilier local (ca reprezentant al Partidului Democrat Liberal).

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a fost reţinut pe data de 28 mai a.c. de procurorii DNA Galaţi, judecătorii Tribunalului Galaţi hotărând arestarea acestuia pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Ulterior, măsura a fost prelungită cu încă 30 de zile, la cererea DNA.
Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul primarului Constantin Hogea pentru luare de mită şi a administratorului unei societăţi comerciale, Constantin Cornel Georgescu, plasat sub control judiciar, pentru dare de mită. În aceeaşi cauză, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile pentru soţia primarului, Valeria Hogea, acuzată de complicitate la luare de mită, arhitectul şef din Primăria Tulcea, Constantin Valer Pop, şi secretarul primăriei, Maria Brudiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, Constantin Hogea, Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu au semnat şi eliberat pentru o firmă administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără avizele necesare de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, conform legislaţiei în vigoare, primarul primind, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica sa. AGERPRES