Autoritatile locale din Sfantu Gheorghe vor sa continue programul de izolare termica a blocurilor si si-au propus sa aloce 3 milioane de lei din bugetul pe acest an, pentru a participa la cofinantarea acestui proiect.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad a declarat ca anul trecut, prin Programul National de Reabilitare Termica, derulat in parteneriat cu guvernul Romaniei, au fost termoizolate 18 blocuri cu patru etaje, insumand 410 apartamente din Cartierul Garii.

Proiectul a fost finalizat in toamna anului trecut, iar in decurs de un an s-au efectuat lucrari de „captusire” cu polistiren a peretilor exteriori, de inlocuire a ferestrelor cu geamuri termopan, de reparare a subsolurilor si de montare a acoperisurilor pe blocuri. Odata cu finalizarea lucrarilor, a crescut si pretul acestor apartamente construite din placi de beton in urma cu aproape 30 de ani, deoarece fatadele au un aspect mult mai placut, pierderile de energie s-au diminuat simtitor, iar cheltuielile de intretinere au scazut cu aproape 20%.

Acesta a fost cel mai mare proiect de termoizolare a locuintelor derulat la nivel national, iar anul acesta va incepe reabilitarea termica a altor opt blocuri din Sfantu Gheorghe, ce apartin de Asociatia de Proprietari „Daliei 43”, unde lucrarile se vor finaliza pana la iarna. Proprietarii vor trebui sa suporte doar un sfert din contravaloarea lucrarilor, diferenta urmand sa fie acoperita de Consiliul Local Sfantu Gheorghe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.