sosea.jpgMunicipiul Reşiţa va continua investiţiile care vizează o bună parte a infrastructurii rutiere, ce nu a mai fost reabilitată de circa 20 de ani. Ultima reabilitare a străzilor care leagă centrul civic al Reşiţei de cartierul Minda, pe unde se merge şi spre Muntele Semenic, a fost făcută după introducerea tramvaiului pe acest tronson, în anii 1988-1989.

Conform normativelor, durata normală de funcţionare pentru partea carosabilă şi trotuarele aferente este de mult expirată. Modernizarea drumului principal al oraşului vechi are o valoare totală de aproape 18.000 lei, lucrările urmând să înceapă pe parcursul acestui an, după obţinerea unui credit şi după finalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, prin Programul ISPA, desfăşurate în prezent în această zonă a Reşiţei.

Lucrările nu vor viza doar modernizarea străzilor, proiectul având în vedere şi amenajarea trotuarelor, a spaţiilor verzi, precum şi extinderea suprafeţelor de parcare existente, în special în zona Pieţei Republicii, din cartierul Muncitoresc, unde îşi desfăşoară activitatea o serie de instituţii de interes judeţean. Se prefigurează amenajarea a circa 300 de locuri de parcare, din care jumătate doar în Piaţa Republicii. AGERPRES