radioterapie.jpgConsiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, marţi, concesionarea unui teren către o companie germană în vederea construirii unuia dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România.

„În România va apărea astfel cel de-al patrulea centru de radioterapie dar, din câte am înţeles dintr-o discuţie cu compania germană, va fi cel mai modern şi va avea aparatură de ultimă generaţie. Este vorba de un IMRT, radioterapie cu intensitate modulară, care va deservi atât pe cei 4.000 pacienţi oncologici din judeţ, cât şi pe cei din Oltenia şi alte judeţe limitrofe. Avantajul acestui aparat este că spre deosebire de cele vechi cu bombardare pe bază de cobalt care afectează nu doar ţesutul bolnav, acest IMRT are un bombardament cu fotoni în 3D care implică doar ţesutul bolnav”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.

Suprafaţa concesionată de Consiliul Judeţean este de 1.500 metri pătraţi şi se află în incinta Spitalului de Obstetrică- Ginecologie. Compania germană va investi 100.000 de euro în clădire plus alţi 200.000 de euro în logistică. În acest centru de radioterapie va lucra un medic vâlcean şi se vor mai crea alte 20 de locuri de muncă. AGERPRES